logo MVTV.cz

Na přechodu pro chodce v Aši byly sraženy děti

Z měst Ašsko

Vážná dopravní nehoda, při které byli zraněni chodci, se stala v Dlouhé ulici v Aši. Jedno zraněné dítě muselo být letecky transportováno do specializované nemocnice.

theseus01 18.05.2017 16:43

.. je to velice smutne, ale jako ridic se neustale setkavam s tim,ze jsou chodci, kteri si mysli, ze maji na prechodu pro chodce vzdy prednost, dokonce se ani nerozhlidnou a hned vkroci do silnice .. osobne prechazim pres prechod ve chvili, kdy auto u prechodu zastavi ..

sousedka, matka, volička 18.05.2017 17:41

Smutné a opravdu šokující. Tohle přeci není první případ !!! Těžko soudit, jak to bylo, ale myslím, že každý z nás byl, nejednou, svědkem , že i když chodec (mladý, starý, dítě) čeká u přechodu a chtěl by přejít, tak auta (no spíše bezohlední řidiči, ignoranti) dál přechodem projíždí. A ještě se tomu smějí... Však chodec počká, auto by muselo brzdit, že? A že těch přechodů v Aši je... Není důležitý ,kdo si myslí , ze přednost má... Mimochodem je to chodec ... Ale o ohleduplnost, opatrnost, zodpovědnost !!! Je třeba se konečně zamyslet, zda je správné nahradit zeleň parkovacími místy...

Jozef 18.05.2017 22:22

Dobrý den, na druhou stranu jsem například zažil to, že mi paní, maminka s kočárkem pomalu strčila kočárek pod auto.. mluvím o přechodu u prioru, kdy je směrem od policejní stanice zídka se zábradlím a řidič opravdu nevidí, zda tam někdo je nebo není... osobně si na této křižovatce dávám velký pozor, ale maminku s dítětem to vůbec nezajímalo a strčila bez zastavení do přechodu do silnice nejdříve kočárek a poté se teprve divila, že 15m před přechodem jede auto... Chtěl bych se ještě zeptat...co má společného zeleň a parkovací místa se srážkou lidí na přechodu??? Díky a hezký den.

prap. Lukáš Kuhn policista ČR 19.05.2017 09:57

Dobrý den, jmenuji se Lukáš Kuhn, jsem policista obvodního oddělení policie ČR v Aši ve funkci inspektor. Se svými kolegy jsme byli první na místě nehody za IZS. Operačním důstojníkem nám byla předána informace, že v ulici Tylova došlo ke sražení dětí osobním automobilem. Na místo jsme tedy ihned vyjeli, kdy zde byla v první chvíli nepřehledná situace (jako při každé vážné nehodě) a priorita samozřejmě byla podat první pomoc zraněným osobám! Toto je každému samozřejmě jasné, o tom nepochybuji. Nyní k podstatě mého přízpěvku: Dnes 19.5.2017 nám, zasahujícím policistům bylo ze strany vyššího vedení vytknuto, že jsme při zásahu u této dopravní nehody nebyli řádně ustrojení, jelikož jsme na hlavě neměli pokrývku hlavy, čímž jsme porušili ústrojovou kázeň. PTÁM SE TEDY TOUTO CESTOU VÁS OBČANŮ, POHORŠILO VÁS TO, ŽE POLICISTÉ PŘI ZÁSAHU NEMĚLI POKRÝVKY HLAVY?? Jen pro ilustraci, dokáže si někdo z Vás představit, že jede ve spěchu na nehodu, kde jsou zranění lidé a máte myslet na to, že si musíte vzít čepici?!

??? 19.05.2017 12:31

Ja si myslim, ze pri teto akci, kde bylo tolik zranenych, nikdo nesledoval, zda je policie oblecena dle predpisu. Dle meho nazoru, kdyby policie prijela v teplakach a zvladla vse profesionalne a bez problemu, tak to nikdo resit nebude. Primlouvam se, aby vam (policistum) byla udelena pochvala za perfektne zvladnutou situaci, a ne trest formou dutky.

Helča 19.05.2017 20:32

Vyšší vedení by mělo používat kromě jiného i selský rozum. Vám měla být udělena pochvala, ne kárný postih. Bazírovat na v danou chvíli "na prkotinách" (pokrývka hlavy) mi přijde absurdní, až na hranici buzerace. A je v tom i kus arogance. S tímto světem není něco v pořádku.

Míra Všetečka 19.05.2017 11:08

Dobrý den, byl jsem rovněž u nehody těsně poté, kdy se stala. Chci touto cestou poděkovat za absolutně profesionální přístup všech složek integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje. A to včetně policistů. Vím, že kázeň ustrojení se často u velících důstojníků bere jako důležité téma. Ale přimlouval bych se, aby u tak psychicky náročných událostí, kterými dopravní nehody jsou, "přimhouřili" nad svými podřízenými oko, neboť se opravdu chovali profesionálně a s nadhledem. A první pomoc se s padající čepicí poskytuje poměrně složitě. Děkuji za jejich přístup. Byli na místě první. Rozhodně více než absence čepice na hlavě může veřejnost pohoršovat arogance, nepřístupnost některých jedinců, se kterou se však setkáváme velmi zřídka. Važme si práce policistů. není jednoduchá. Přeji pohodové dny a usmívejte se bez čepice na svět. Míra

Sarach 19.05.2017 22:41

Tady se mluví o tom že chodci lezou do cesty řidičům... ,ale pokud jsem řidič a že jsem , musím tedy předvídat a myslet za chodce pač jsem jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále , ptám se tedy , na věk toho dotyčného pána zda měl lékařský posudek k řízení motorového vozidla v jeho věku , nadále mě zajímá že auto jelo nejspíš směrem nahoru po hlavní k bazénu jakou rychlostí tedy ten pán jel , když udělal takovou paseku.?Kdo je tedy na vině.?Pokud jde o to zda policie neměla na hlavě čepici pak souhlasím stím ať si jí neberou , protože by při záchraně lidského života je nepodstatná a návíc při záchraně může překážet a padat do očí při nevhodném sklánění nad zraněného.Respekt před nima a hasičema co všechno oni musí vidět při nehodách nemáme my ani šajnu.Nejsem rejpalka jen se ptám pokud někoho pohoršil tento příspěvek.

Přidat nový komentář