logo MVTV.cz

Volejbalový klub Aš zve na turnaj

Z měst Ašsko

Nově upravené prostory sportovní haly Geipelově ulici v Aši prověří desátý ročník volejbalového turnaje. 12. září 2015 bude slavnostně zahájen provoz přístavby areálu.

Aneta 08.09.2015 08:56

Zajímalo by mě, proč se budova nejprve opravila, pak se na nově udělanou fasádu začalo stavět. Dokonce by mě zajímalo, proč Aš potřebuje takovou tělocvičnu. Máme tady kasína, vietnamské tržnice přecpané kokainem, Okružní ulici obsazenou na blond obarvenými ženštinami, cyklostezky, nový chodník na velmi frekventovné Chebské ulici, dvě muzea, pajzl v Saďáku, komunistický Prior, rozpadající se nádraží ... a teď ještě nově zrekonstruovanou tělocvičnu. Vážně mě teď nenapadá jediný důvod, proč lidé z Aše vlastně odcházejí.

??? 08.09.2015 13:23

A nechtela by madam Aneta bydlet v pralese?Tam nebude muset resit zadne problemy.Protoze nazory,ktere zde prezentuje,jsou nodny urovne opice.

Aneta 08.09.2015 18:00

Drahý '???', titul madam nemám, ale víš co mám? Dodělanou základní školu, kde mě naučili, že za čárkou následuje mezera, že v českém jazyce existují háčky a čárky, že slovo jako 'nodny' není ani ve slovníku cizích slov. Až toto základní vzdělání získáš, pak se mnou diskutuj.

??? 09.09.2015 08:22

Tak to toho madam Aneta jeste hodne nevidela. Protoze jsou klavesnice, kde hacky a carky nejsou, respektive se nepouzivaji. A ze se pri diskusnich forech pise bez mezer mezi carkou a teckou je take normalni, ohledne uspory mista a casu. Zkratka je to pripustne. To nema nic spolecneho se znalosti ceskeho jazyka a urovne dosazeneho vzdelani. Tak to zkratka pri pisemne diskusi chodi, i ten prepis se obcas stane, to je zase o praxi na klavesnici. Ale, ze nekdo ma tak ,,blby,, nazory, jako VY, to normalni neni, to dokonce neni ani pripustne.

Vítězslav Kokoř, před.badmint. 09.09.2015 09:30

Ašská sportovní hala je každý den využívána sportovními oddíly a především ašskou mládeží. Momentálně ji nejvíce využívají mladí badmintonisté, volejbalisté, ale také basketbalisté, nohejbalisté i další komerční subjekty. Je také využívána sportovními oddíly a subjekty z jiných měst ke sportovním soustředěním. Díky přístavku, který řeší nevyhovující hygienické a sociální podmínky a nově vzniklému zázemí se hala stává oblíbenou a vyhledávanou. Už nyní splňuje požadavky na konání celostátních badmintonových turnajů U13 - U19. Podobné je to i u dalších sportů. Což přináší výhodu, která se projeví ekonomickým multiplikačním efektem. Celostátní akce jsou většinou třídenní. Přijedou sem sportovci z celé ČR, zaplatí za pronájem haly, ubytování, stravování a další služby. Jsem přesvědčen, že ve volném čase využijí sportovci i možnost pronájmu vedlejší kuželny. Navíc je již nyní možnost si halu pronajmout díky rezervačnímu systému - http://www.supersaas.cz/schedule/Badminton/Sportovni_hala Pokud se k rezervačnímu systému připojí i kuželna, vznikne zajímavý sportovní komplex. Investice do přístavku sportovní haly je jedna z těch velmi vydařených.

??? 09.09.2015 12:56

Doufam, ze Aneta ted pochopi, proc jeji prispevek byl mimo ,,misu,,.

Aneta 09.09.2015 17:50

Dobrá, někdo tyto prostory využije, někdo ne. Pak mi řekněte, proč byla budova nejprve zcela opravena a následně se na novou fasádu začalo znova stavět. Není to mrhání financí?

Vítězslav Kokoř 10.09.2015 08:13

Máte pravdu. Je to mrhání financí. Ale zda se tomu dá zabránit, či nikoliv Vám nedokážu odpovědět. Na to zná odpověď někdo z kompetentních úředníků města.

Blažek 10.09.2015 12:07

Čelní stěna tělocvičny nebyla zateplená, pouze natřená, protože jsme počítali s přístavbou. Pouze jsme nevěděli, zda se nám na ni podaří do rozpočtu získat peníze letos nebo v příštích letech. Aby nedělala ostudu, za pár tisícovek jsme čelní stěnu bez zateplení natřeli. Na zateplené stěně je přistavená kuželna. Došlo k tomu proto, že v době přípravy podkladů na dotaci zateplení ještě nebylo určeno, kde bude kuželna stát. Jestli je to mrhání penězi, nevím. Myslím si, že zateplení nikdy neuškodí a vždy sníží náklady na topení. Spojení tělocvičny s kuželnou přináší řadu výhod a to jak provozních, tak i z pohledu využití a byl to jednoznačně správný krok. Na zateplení i přístavbu jsme získali dotace. Jestli se tady někdo snaží navodit dojem, že město mrhá penězi, pak se jedná o naprosto účelové tvrzení. Nakonec již úvodní příspěvek "Anety" sám dost vypovídá o motivaci :-)

??? 10.09.2015 13:37

Pane starosto, jsem rad, ze jste to pani Anete vysvetlil. Dekuji

Vítězslav Kokoř 10.09.2015 16:58

Třeba se někdy mrhání penězi zabránit nedá. Investice z dotací jsou tak sešněrovány přísnými pravidly, že je např. nutné dokončit investici přesně dle projektu, i když víme, že se v případě naší haly realizoval další přístavek - kuželna. Doma by si to člověk z vlastních peněz určitě naplánoval jinak. Někdy to zkrátka jinak nejde.

Přidat nový komentář