logo MVTV.cz

V SOKOLOVĚ PŮL ROKU SLEDOVALI SITUACI NA JEDINÉ POŠTĚ

Z měst Sokolovsko

Sokolov se snažil od začátku změnit stanovisko České pošty k rušení poboček a jednal s Ministerstvem vnitra, poštou i dalšími partnery. Výsledku však město podle starosty Petra Kubise nedosáhlo. Vedení města ale nechtělo situaci podcenit a monitorovalo situaci na jediné pobočce v Sokolově. Od června se sbírala data o délce odbavení, množství lidí na pobočce, také zda vznikají fronty a jak vypadá období výplaty dávek. Po prvních těžších obdobích se situace uklidnila a nyní lze konstatovat, že situace extrémně vyhrocená není. „Na počátku jsme měli obavy především o seniory, kteří docházeli na poštu pro důchody. Snažili jsme se pomoci s přechodem na elektronické bankovnictví a od června se povedlo tuto variantu zprovoznit u více než stopadesáti seniorů,“ popsal další kroky města starosta Petr Kubis. Jak se osvědčila vůz určený k dopravě na poštu a jak je to nyní s parkováním u pošty, se dozvíte v reportáži.

(pr)

Petr 29.12.2023 10:19

Na poště v Sokolově je to úplně v pořádku. Musel jsem na ni v období rijen-prosinec několikrát (bohužel z důvodů doručení zasilky jinam než kam bylo zvoleno, tedy díky neschopnosti samotné ČP) a nikdy jsem nezaznamenal ani nemožnost zaparkovat, ani čekací fronty. Tak hlavně nevymýšlet problémy, kde nejsou.

Matahari 29.12.2023 17:31

To myslíte vážně? Během 14 dnů jsem byla na poště 2x,jednou poslat balík a podruhé pro doporučený dopis. Vždy bylo lidu nespočet a čekala jsem na odbavení cca 25 min. A parkovat jsem musela za psychologickou pořádnou,jelikož u pošty to nešlo. A to je tam na denním pořádku,to jen Vám se nejspíš povedlo dorazit v době,kdy bylo málo lidí.

Nová J. 29.12.2023 22:40

A kdo zjišťoval situace na poštách mimo Sokolov .Kam mnozí Sokolovaci dojíždějí, aby nemuseli čekat v Sokolově

Přidat nový komentář